Close

Microphone Media is podcasts

WINNAAR DUTCH PODCAST AWARDS 2019 – BESTE ZAKELIJKE PODCAST

Microphone Media is gespecialiseerd in podcasts: van concept tot opname, van montage tot distributie. Of het nu gaat om interne of externe podcasts. Met onze journalistieke achtergrond helpen we klanten complexe zaken in toegankelijke verhalen te gieten.


Wij geloven in de kracht van geluid. Voor een podcast neem je de tijd, want je verliest geen tijd. Je luistert in de auto, terwijl je hardloopt of misschien wel tijdens het strijken. Helaas worden veel podcasts te snel in elkaar gezet: een paar microfoons op tafel en opnemen maar. Wij weten dat het veel mooier en beter kan.

Wil je ook een podcast? Wij regelen alles:
  • Concept
  • Opname
  • Regie
  • Montage
  • Sponsoring
  • Distributie

Wil je meer weten over podcasts en onze tarieven, neem dan contact met ons op.

PODCASTS

EY Trends

In opdracht van EY Nederland maken wij EY Trends. In deze podcastserie kijken we samen met de specialisten van EY naar de ontwikkelingen in hun sector. Want die ontwikkelingen bieden kansen en mogelijkheden voor zakelijk Nederland: van Open Banking tot System Learning en Digital M&A.

De wereld achter de cijfers

Voor verzekeraar NN maken wij een interne kwartaalpodcast waarin de CEO en CFO speciaal voor de medewerkers toelichting geven op de laatste cijfers en ontwikkelingen binnen het bedrijf aanstippen.

KPN

Voor KPN creëert Microphone Media verschillende soorten podcasts. Zo namen wij speciaal in aanloop naar meerdere evenementen podcasts op voor en door medewerkers.

Tele2

Voor Tele2 Zakelijk bedacht Microphone Media samen met Blyde de podcast Hi! Kunnen we het héél even hebben over jouw werkdruk? Dit naar aanleiding van een campagne rondom werkstress en bereikbaarheid. De host van de podcast is Rick Pastoor van Blendle.

Geen CEO maar CHO

De klant is koning? Dacht het niet. Chief Happiness Officer Arjen Banach zet het geluk van de medewerker op één. En dat is net wat zorginstelling Cosis nodig heeft, waar door een fusie niet iedereen even blij is.

EY Brexit Watch

In EY Brexit Watch volgen de specialisten van EY de ontwikkelingen rondom de Brexit. Elke aflevering schuift expert Caspar Jansen aan om het laatste Brexitnieuws te duiden voor ondernemers en bedrijven. Ook is er elke podcast een gast die een bepaald zakelijk thema onder de loep neemt

Toekomstige Zorg

Lucien Engelen is Fellow bij Deloitte Center for the Edge. Met zijn podcast 'Toekomstige Zorg' voert hij gesprekken over innovatie, technologie en opkomende verandering in gezondheid(zorg). Microphone Media is verantwoordelijk voor de distributie van deze mooie zorg podcast.

Techneco Podcast: Unplugged

De intenties om van het gas af te gaan zijn er, maar de weg is nog erg lang. In deze podcast gemaakt voor Techneco gaan we opzoek naar het huis van de toekomst; het gasloze huis.

OVER ONS

Microphone Media is in 2018 opgericht door journalisten van BNR Nieuwsradio.
Wij opereren op het snijvlak van marketing content, journalistiek en podcasts.​

FRANK
KROMER

Oprichter

Met een achtergrond in de Economie en Amerikanistiek heeft Frank zich ontwikkeld tot een allround journalist. Hij schreef talloze publicaties, maar viel uiteindelijk voor het radiovak. De pen werd verruild voor de microfoon.

KOOS
TERVOOREN

Oprichter

Koos is van huis uit historicus, en daarom constant bezig met verhalen. Dat begon met het lezen van dikke pillen, over Napoleon of Soekarno. Inmiddels vertelt hij zelf verhalen, het liefst in 20 minuten sfeervolle audio.

JELLE
MAASBACH

Podcastmaker

Jelle wilde ooit piloot worden, studeerde een blauwe maandag makelaardij, maar koos voor de financiële journalistiek. Een ding deed hij daarbij altijd graag: op zoek gaan naar mooie verhalen. Hij deed dat voor de radio, voor televisie en nu ook in podcasts.

FAQ

Dit zijn de antwoorden op vragen die we vaak krijgen.
Heb je een andere vraag? Neem dan contact op!

WAAROM PODCASTS?


Steeds meer mensen in Nederland luisteren naar podcasts. Het medium is niet nieuw, maar je bent wel vernieuwend als je het gebruikt om contact te leggen met jouw doelgroep. Met audio-on-demand bouw je een publiek op dat aandachtig naar jouw kennis en verhaal luistert, eenvoudig via de smartphone. Je luistert tijdens het koken, hardlopen of in de auto. Podcasts zijn inhoudelijk, informatief en toegankelijk.

WAAROM MICROPHONE MEDIA?


Onze podcastmakers hebben allemaal een (radio)journalistieke achtergrond. Wij weten hoe je een goed en oprecht verhaal vertelt en daarbij gebruik maakt van geluid. We maken podcasts met een spanningsboog waarmee je de luisteraar aan je bindt. We halen de inhoud door de journalistieke trechter, waardoor complexe zaken op een verhelderende en toegankelijke manier verteld worden. Het belangrijkste aspect daarbij is authenticiteit, we maken échte verhalen.

WAT LEVERT HET OP?


Met podcasts kun je laten horen dat jij de expert bent. Je kunt je positioneren als thought leader, of zoals wij zeggen: sound leader. Omdat podcast een intiem medium is, kun je engagen met jouw doelgroep. Podcasts zijn op zichzelf geen marketingmiddel, zoals een reclame of advertentie. Maar als je een goede podcast maakt en je weet je doelgroep te bereiken én te enthousiasmeren, dan zijn mensen snel verkocht.

WORKSHOPS

 

Ben je ondernemer en wil je ook podcasts maken? Dat kan. Wij leren je hoe je een pakkende zakelijke podcast maakt. In 8 podcastafleveringen leer je alles over doelstellingen, format, storytelling, opname, interviewtechnieken, apparatuur, montage en distributie. Daarnaast krijg je een speciaal e-book en is er aan het einde een live Q&A-sessie; kortom je kunt leren podcasten in je eigen tijd.

 

 

                                                                                       Voor meer informatie zie: https://podcastcursus.shop

 

 

Wil je liever een workshop op kantoor of misschien met het hele bedrijf? Dat kan ook! Stuur ons een mailtje en dan bespreken wij de mogelijkheden.

MAIL ONS

Wil je meer weten over podcasts? Laat het ons weten, of nog beter: laat het ons horen. Liever persoonlijk contact? Onze gegevens staan in de volgende kolom.

Voor algemene vragen:

info@microphonemedia.nl