Close

Microphone Media is podcasts

WINNAAR DUTCH PODCAST AWARDS 2019 – BESTE ZAKELIJKE PODCAST

Microphone Media is gespecialiseerd in podcasts: van concept tot opname, van montage tot distributie. Of het nu gaat om interne of externe podcasts. Met onze journalistieke achtergrond helpen we klanten complexe zaken in toegankelijke verhalen te gieten.


Wij geloven in de kracht van geluid. Voor een podcast neem je de tijd, want je verliest geen tijd. Je luistert in de auto, terwijl je hardloopt of misschien wel tijdens het strijken. Helaas worden veel podcasts te snel in elkaar gezet: een paar microfoons op tafel en opnemen maar. Wij weten dat het veel mooier en beter kan.

Wil je ook een podcast? Wij regelen alles:
  • Concept
  • Opname
  • Regie
  • Montage
  • Sponsoring
  • Distributie

Wil je meer weten over podcasts en onze tarieven, neem dan contact met ons op.

PODCASTS

No items found.

OVER ONS

Microphone Media is in 2018 opgericht door journalisten van BNR Nieuwsradio.
Wij opereren op het snijvlak van marketing content, journalistiek en communicatie.

FRANK
KROMER

Met een achtergrond in de Economie en Amerikanistiek heeft Frank zich ontwikkeld tot een allround journalist. Hij schreef talloze publicaties, maar viel uiteindelijk voor het radiovak. De pen werd verruild voor de microfoon.

KOOS
TERVOOREN

Koos is van huis uit historicus, en daarom constant bezig met verhalen. Dat begon met het lezen van dikke pillen, over Napoleon of Soekarno. Inmiddels vertelt hij zelf verhalen, het liefst in 20 minuten sfeervolle audio.

MARIJE ELLES
DIJKSTRA

Marije Elles studeerde journalistiek en is gespecialiseerd in contentstrategie en contentcreatie. Zij werkte eerder voor merken als Albert Heijn, Rode Kruis en Batavus. Zelf maakt zij de podcast OP ZOEK.

JELLE
MAASBACH

Jelle wilde ooit piloot worden, studeerde een blauwe maandag makelaardij, maar koos voor de financiële journalistiek. Eén ding doet hij daarbij altijd graag: op zoek gaan naar mooie verhalen, voor de radio, televisie en nu ook in podcasts.

DANIËL
TERVOOREN

Daniël is componist en muzikant. Hij weet als geen ander hoe je impact kunt maken met muziek. Voor verschillende podcastseries componeerde hij originele arrangementen en soundscapes.

FAQ

Dit zijn de antwoorden op vragen die we vaak krijgen.
Heb je een andere vraag? Neem dan contact op!

WAAROM PODCASTS?


Steeds meer mensen in Nederland luisteren naar podcasts. Het medium is niet nieuw, maar je bent wel vernieuwend als je het gebruikt om contact te leggen met jouw doelgroep. Met audio-on-demand bouw je een publiek op dat aandachtig naar jouw kennis en verhaal luistert, eenvoudig via de smartphone. Je luistert tijdens het koken, hardlopen of in de auto. Podcasts zijn inhoudelijk, informatief en toegankelijk.

WAAROM MICROPHONE MEDIA?


Onze podcastmakers hebben allemaal een (radio)journalistieke achtergrond. Wij weten hoe je een goed en oprecht verhaal vertelt en daarbij gebruik maakt van geluid. We maken podcasts met een spanningsboog waarmee je de luisteraar aan je bindt. We halen de inhoud door de journalistieke trechter, waardoor complexe zaken op een verhelderende en toegankelijke manier verteld worden. Het belangrijkste aspect daarbij is authenticiteit, we maken échte verhalen.

WAT LEVERT HET OP?


Met podcasts kun je laten horen dat jij de expert bent. Je kunt je positioneren als thought leader, of zoals wij zeggen: sound leader. Omdat podcast een intiem medium is, kun je engagen met jouw doelgroep. Podcasts zijn op zichzelf geen marketingmiddel, zoals een reclame of advertentie. Maar als je een goede podcast maakt en je weet je doelgroep te bereiken én te enthousiasmeren, dan zijn mensen snel verkocht.

WORKSHOPS

Ben je ondernemer en wil je ook podcasts maken? Dat kan. Wij leren je hoe je een pakkende zakelijke podcast maakt. In 8 podcastafleveringen leer je alles over doelstellingen, format, storytelling, opname, interviewtechnieken, apparatuur, montage en distributie. Daarnaast krijg je een speciaal e-book en is er aan het einde een live Q&A-sessie; kortom je kunt leren podcasten in je eigen tijd. Voor meer informatie zie: https://podcastcursus.shop   Wil je liever een workshop op kantoor of misschien met het hele bedrijf? Dat kan ook! Stuur ons een mailtje en dan bespreken wij de mogelijkheden.

MAIL ONS

Wil je meer weten over podcasts? Laat het ons weten, of nog beter: laat het ons horen. Liever persoonlijk contact? Onze gegevens staan in de volgende kolom.

Voor algemene vragen:

info@microphonemedia.nl